Tikkurilan Ykkösapteekki
(Terveysaseman talo)
Kielotie 11
01300 VANTAA

Puh. 09 836 2540, lääkäreille 09 836 25420
Fax. 09 836 25423

tikkurilan.ykkosapteekki@apteekit.net

dickursby.forstaapotek@apteekit.net

 

APTEEKIN AMMATTILAISET

Apteekissamme toimiva henkilöstö koostuu lääkealalle koulutetuista asiantuntijoista. Tämä varmistaa sen, että henkilökunta tuntee tuotteet ja niiden vaikutukset ja että apteekista saatava tieto on luotettavaa.

Apteekissamme työskentelee teknisiä apulaisia, lääketeknikkoja, farmaseutteja ja proviisori. Jos apteekkarilta kysytään, niin tänne on valikoitunut rautaisen ammattitaidon omaava porukka! Tule vaikka katsomaan!


Lääketeknikko, kuten myös tekninen apulainen, näkyy asiakaspalvelussa, mutta on tuiki tärkeä apteekin toiminnan kannalta myös sellaisissa tehtävissä, mitkä eivät näy asiakkaalle asti.
Lääketeknikko huolehtii saapuvasta tavarasta ja sen käsittelystä, järjestää tuotteet hyllyihin ja huolehtii apteekin juoksevista asioista. Lääketeknikko varmistaa osaltaan, että kaikki asiat sujuvat nopeasti ja joustavasti.
Lääketeknikot ovat suorittaneet apteekkialan tutkinnon ammattioppilaitoksessa.

Farmaseuttimme tapaat reseptilääkkeiden suoratoimituspisteessä, mutta myös itsehoitopuolella.
Heillä on vankka lääkealan koulutus, jonka he ovat saaneet uurastettuaan Kuopion tai Helsingin yliopistossa noin kolme vuotta. Alemman korkeakoulututkintonsa lisäksi farmaseutit osallistuvat jatkuvasti täydennyskoulutuksiin, joka takaa sen, että he pysyvät ammatillisesti ajan tasalla ja tiedollisesti vireinä. Tämä on keskeistä, koska kaikkiin työssä eteen tuleviin tilanteisiin ei voi valmentautua perusopintojen kautta.
Farmaseutin työ on erittäin vastuullista ja haastavaa. Työssä toimitaan tärkeänä lenkkinä ihmisten sairauksien hoidossa ja terveyden edistämisessä.
Apteekkityön ammattilaisena farmaseutti kertoo sinulle, lääkkeen vaikutuksista ja mahdollisista haittavaikutuksista ja varoittaa eri lääkkeiden yhteensopimattomuudesta . Hän myös neuvoo, kuinka lääkettä käytetään ja säilytetään turvallisesti. Farmaseutti antaa sinulle tärkeää puolueetonta lääketietoa. Hän osaa selittää asiat selkeästi ja ymmärrettävästi. Farmaseutti kuuntelee ja osaa suhtautua kunkin potilaan asioihin myötätuntoisesti ja asiantuntevasti.

Proviisori on esimiesasemassa ja asiantuntija.

Proviisori on lääkkeiden ja lääkehoitojen asiantuntija. Apteekissa proviisori osallistuu farmaseuttien tavoin asiakaspalveluun, mutta usein pääpaino on esimies- ja suunnittelutehtävissä.

Proviisori toimii apteekkarin alaisena ja esimiesasemassa apteekin henkilökuntaan nähden tukien heitä ongelmatilanteissa. Proviisori suunnittelee yhdessä apteekkarin kanssa apteekin toimintaa ja sen kehittämistä.

Töiden organisointi ja henkilökunnan koulutus kuuluvat tyypillisesti proviisorin työtehtäviin. Työ vaatii kykyä pitää langat käsissä tiukoissakin tilanteissa.

Monipuolinen täydennyskoulutus ja alan kehityksen seuraaminen ovat työn ehdoton edellytys. Työtehtäviin liittyvän täydennyskoulutuksen lisäksi proviisorit voivat suorittaa apteekkifarmasian erikoistumisopintoja (PD).

Proviisorin koulutus on edellytys apteekkariksi pyrkivälle.


Apteekkari on apteekin omistaja ja peruskoulutukseltaan proviisori. Tämän ylemmän korkeakoulututkinnon lisäksi hänen tulee omata pitkä ja monipuolinen työkokemus erilaisista lääkehuollon tehtävistä esim. apteekissa tai lääkeyrityksessä.

Apteekkari huolehtii asiakkaidensa ja yrityksensä hyvinvoinnista.

Apteekkarin työssä yhdistyvät asiakaspalvelun kehittämisen lisäksi vastuu yrityksen taloudesta ja henkilökunnasta. Esimies- ja asiakaspalvelutaidot punnitaan jokapäiväisessä työssä.

Apteekkariksi ryhtyminen edellyttää paitsi proviisorin tutkintoa, myös uutteruutta ja ahkeraa opiskelua. Jatkuva tietojen ja taitojen päivittäminen sekä alan kehittäminen ovat välttämättömiä edellytyksiä apteekkiluvan saamiseksi.

Ala muuttuu nopeasti, minkä vuoksi ajan hermolla täytyy pysyä. Jatkuva kouluttautuminen kohentaa ammattitaitoa, joka näkyy hyvänä asiakaspalveluna ja asiantuntemuksena.


Apteekkien lukumäärää säädellään tarkkaan ja kokonaan uuden apteekin perustaminen on harvinaista. Yleensä apteekkari vaihtuu kun edellinen apteekkari jää eläkkeelle tai saa toisen apteekin. Apteekkarin pakollinen eläkeikä on 68 vuotta. Apteekkari ei voi myydä yritystään kenelle tahansa, eikä yritys myöskään periydy perhepiirissä, vaan Fimea valitsee uuden apteekkarin ko. apteekin apteekkioikeutta hakeneiden joukosta. Valituksi tulee henkilö, jolla hakijajoukosta katsotaan olevan parhaat edellytykset hoitaa kyseistä apteekkia. Valintaan vaikuttaa kokemus apteekkarina ja proviisorina, johtamiskokemus, kokemus esimerkiksi lääketehtaan palveluksessa ja muu pätevöittävä toiminta. Pitkäjänteinen täydennyskoulutus niin lääkeasioissa, talousasioissa kuin johtamisessakin on välttämätöntä. Kun Fimea on hakijoiden joukosta valinnut uuden apteekkarin, tulee entisen apteekkarin (tai tämän perikunnan) myydä apteekkiyrityksensä valituksi tulleelle uudelle yrittäjälle eli tulevalle apteekkarille.

 • TARTU TARJOUKSIIN, SPECIALERBJUDANDEN 30.11.2019 asti

  ...ja ehkä joululahjojakin? Något som passar till julkapp?

 • TERVEYSVALMENNUKSEN TARPEESSA? KYSY LISÄÄ APTEEKKARILTA!

  Elintapavalmennusta, Psyykkistä valmennusta, Stressinhallintavalmennusta, Personal training


 • LÄÄKEVALMISTUS

  Saitko reseptin apteekissa valmistettavasta lääkkeestä? Meillä valmistetaan vielä tiettyjä lääkkeitä käsityönä, ns ex tempore, joten käy meillä selvittämässä asiaa.


 • AUTAMME ILMAN AJANVARAUSTA

  Jäikö jokin asia epäselväksi asioidessasi? Onko lääkkeestä lisää kysyttävää? Tartu puhelimeen, niin autamme mielellämme.
  Onko käytössäsi harvinainen lääke, jota ei apteekissa ole varastossa? Soita, niin tilaamme sen sinulle ja saamme sen yleensä jo seuraavaksi päiväksi.


 • MEILLE ON HELPPO TULLA

  Apteekin edessä on mukavasti parkkitilaa. Lisäksi olemme huolehtineet siitä, että myös liikuntaesteiset pääsevät vaivatta apteekkiimme.
  Sijaitsemme terveysaseman talossa. Kurkkaa nurkan taakse, täällä olemme!